Tutustu Heidiin, Johannaan ja Karitaan

Fintoilin logistiikkakoordinaattorit, Heidi Campbell, Johanna Hietala ja Karita Rajala ovat kaikki työskennelleet logistiikan parissa ennen Fintoilille tuloaan. Fintoilissa heihin vetosi mahdollisuus olla mukana nykyaikaisen, kotikaupungissa Haminassa sijaitsevan tehtaan startissa.

”Hakuaika loppui samana iltana, kun näin työpaikkailmoituksen, joten hakemus piti laittaa menemään melkein samalta istumalta. En halunnut ohittaa tätä mahdollisuutta. Se, että pääsi mukaan ihan uuteen, on jännittävää. Koko konsepti on hieno”, Campbell sanoo.

Hietala oli puolestaan kaivannut jo tovin työn arkeen lisää joustavuutta ja moderneja työnteon tapoja. Juuri niitä Fintoilin uusi Haminan tehdas pystyi tarjoamaan.

”Meillä kaikki toimii tosi nykyaikaisesti ja automatisointia on käytetty paljon. Fintoililla ei tehdä asioita niin kuin on aina tehty, vaan uusin ottein”, Hietala sanoo.

”Fintoilin käyttämä raaka-aine, raakamäntyöljy, kiinnosti. Vihreät arvot ja ympäristöasiat ovat itselle myös tärkeitä. Työpaikan siirtyminen omaan kotikaupunkiin Haminaan toi myös kaivattua joustoa perhearkeen”, Rajala pohtii.

Sujuvasti ja vastuullisesti

Fintoilin logistiikkakoordinaattorit ovat työssään vastuussa siitä, että Fintoilin toimitusketju toimii luotettavasti ja vastuullisesti. Sujuvan arjen kulmakivi on tiivis yhteistyö asiakkaiden logistiikkavastaavien sekä kuljetusyhtiöiden kanssa.

”Asiakkaat ottavat usein yhteyttä tilausten merkeissä ja me varmistamme tuotannosta, että tavaraa voidaan toimittaa ennen kuin vahvistamme tilauksen asiakkaalle”, Campbell kertoo.

”Meidän asiakkaillemme on tärkeää, että tuote on tuotettu vastuullisesti, joten seuraamme raaka-aineen tuotannon vastuullisuuden raportteja ja puolestamme toimitamme kestävyystodistuksen meidän asiakkaillemme tuotteesta”, Hietala selventää.

Tuotteiden laatu sekä kyky vastata asiakkaiden tarpeisiin oikea-aikaisesti varmistetaan tiiviissä yhteistyössä tuotannon kanssa.

”Aamut alkavat aina tuotannon kanssa palaveeraten. Silloin varmistetaan, milloin voimme vastata asiakkaiden tarpeisiin ja että tuotteiden laatu on kohdillaan. Yhteyttä tuotantoon pidetään tiiviisti niin Teamsin kuin puhelinsoittojen avulla”, Rajala kertoo.

Yhteistyön voima näkyy arjessa

Uuden äärellä oleminen on hionut logistiikkatrion hyvin yhteen. He ovat päässet todistamaan ensimmäisen auton lastausta, järjestelmien käynnistämistä ja jakamaan vastuita keskenään. Työpäiviin kuuluu paljon naurua. Hyvä työilmapiiri ja oman työn arvostaminen on jokaiselle tärkeä motivaation lähde.

”Mulle on tärkeää että työyhteisö puhaltaa yhteen hiileen. Meillä ei osoitella sormella ketään, vaan tehdään yhdessä. Sillä on iso merkitys siinä, että on aamulla kiva lähteä töihin. Tiedän myös, mikä on oman työn rooli isossa kuvassa ja miten työ vaikuttaa kokonaisuuteen. Se motivoi”, Campbell kertoo.

”Me ollaan tärkeitä täällä. Mikään ei liiku, jos me ei olla töissä”, tiivistää Hietala nauraen.