Ympäristölupa myönnetty 12/2020
Rakennustyöt alkoivat Haminassa 02/2021
Jalostamo valmistui syksyllä 2022
Toimitukset aloitettiin syyskuussa 2022

Fintoil

Fintoilin filosofia on yhtiön syntymästä asti ollut yhdistää kestävä ja kannattava liiketoiminta. Korvaamme fossiilisia raaka-aineita uusiutuvilla.

Yhtiön perustivat Keijo A. Ukkonen ja Hannu Näsi vuonna 2017. Muutamassa vuodessa hankkeelle saatiin vankka rahoituspohja, kiitos ankkurisijoittaja Taalerin ja valikoidun ryhmän suomalaisia yksityissijoittajia. Mukaan liittyi heti alussa Suomen mäntyöljy- ja metsäteollisuuden osaamiston kärkikastia.

Jalostamo sai ympäristöluvan HaminaKotkan satamaan joulukuussa 2020 ja rakennustyöt alkoivat viipeettä pari kuukautta myöhemmin. Kova työ palkittiin valmiilla tehtaalla syksyllä 2022, jolloin myös yhtiö aloitti uusiutuvien tuotteidensa toimitukset asiakkailleen.

Nyt Fintoilin tiimin kaikki 31 henkeä pyörittävät laitosta, jonka jokainen pisara edistää kestävämpää huomista.

Teknologia

Fintoil jalostaa Haminan-laitoksellaan raakamäntyöljyä. Raakamäntyöljy on selluntuotannon sivuvirta eli se uudistuu jatkuvasti luonnossa.

Jalostamomme tuotantoprosessi perustuu jakotislaukseen, jossa raaka-aine tislataan lämpöenergian ja alipaineen avulla komponenttiosiinsa eli jakeiksi.

Prosessi itsessään ei ole uusi – suomalainen kemisti Alfons Hellström kehitti menetelmän jo vuonna 1913 Enso-Gutzeitin tehtailla Kotkassa. Fintoil tuo tämän suomalaisen innovaation takaisin synnyinsijojensa läheisyyteen.

Menetelmä on vanha, jalostamomme on ultramoderni. Fintoilin laitoksen syöttökapasiteetti on 200 000 tonnia raakamäntyöljyä, tehden siitä maailman kolmanneksi suurimman raakamäntyöljyjalostamon. Olemme myös suunnitelleet varaukset syöttökapasiteetin laajennukselle tulevaisuudessa.