YMPÄRISTÖLUPA
MYÖNNETTY
12/2020
RAKENNUSTYÖT
ALKOIVAT HAMINASSA
02/2021
JALOSTAMO
VALMISTUI SYKSYLLÄ
2022
TOIMITUKSET ALOITETTIIN SYYSKUUSSA 2022

Jalostamo

Fintoilin jalostamo sijaitsee Suomessa Hamina-Kotkan satamassa. Yhtiö sai ympäristöluvan vuoden 2020 lopussa ja rakennustyöt alkoivat heti seuraavan vuoden alussa. Maailmanluokan jalostamo valmistui jo vuoden 2022 syksyllä, jolloin yhtiö teki myös ensimmäiset asiakastoimituksensa.

Jalostamon tuotantoprosessi perustuu jakotislaukseen, jossa raaka-aine tislataan lämpöenergian ja alipaineen avulla komponenttiosiinsa eli jakeiksi.

Suomalainen kemisti Alfons Hellström kehitti menetelmän jo vuonna 1913 Enso-Gutzeit Oy:n tehtailla Kotkassa, joten nyt muun muassa Mäntysuopa-saippuan synnyttänyt prosessi on palannut kotikonnuilleen.

Biojalostamon tuotanto käynnistyi vuoden 2022 syksyllä ja sen syöttökapasiteetti on suunnittellut 200.000 tonnia raakamäntyöljyä. Tämä tekee Fintoilista maailman kolmanneksi suurimman raakamäntyöljyn jalostajan kymmenen prosentin markkinaosuudella. Syöttökapasiteettia on myös mahdollista kasvattaa tulevaisuudessa.

Käyttämämme teknologisesti edistyksellisen ja energiaystävällisen tuotantoprosessin toimittaa Neste Engineering Solutions. Yhteistyö avaa Fintoilille pääsyn NEXPINUS™-teknologiaan, joka on räätälöity toisen sukupolven uusiutuvan biodieselin valmistukseen.