Ajankohtaista – 1.6.2020

Fintoilin Haminan
biojalostamon rahoitus valmistui

”Fintoil on laskenut liikkeelle eilen 70 miljoonan euron suuruisen vihreän joukkolainan. Yhteensä Haminan biojalostamoinvestointiin on kerätty noin 130 miljoonan euroa oman ja vieraan pääoman ehtoista rahoitusta, jonka myötä biojalostamo on nyt kokonaan rahoitettu. Biojalostamo tulee valmistuessaan olemaan maailman kolmanneksi suurin mäntyöljyjalostamo.”

Fintoil rakentaa parhaillaan Haminan satama-alueelle maailman kolmanneksi suurinta mäntyöljyjalostamoa. Fintoil on nyt varmistanut yhteensä noin 130 miljoonan euron suuruisen rahoituksen biojalostamohankkeelleen. Rahoitus koostuu 70 miljoonan euron vihreästä seniorijoukkolainasta, 10 miljoonan euron SSRCF (Super Senior Revolving Credit Facility) -luottolimiitistä, 40 miljoonan euron etuoikeutetun oman pääoman instrumentista ja 11 miljoonan euron oman pääoman rahoituksesta. Arviolta heinäkuussa 2022 valmistuva ja kaupallisen toimintansa aloittava biojalostamo on nyt kokonaan rahoitettu.

”Olemme iloisia kotimaisesta ja laajemmin Pohjoismaista tulevasta sijoittajajoukostamme. Suuri kiitos kaikille sijoittajille ja joukkolainan onnistumisen merkintätakauksellaan mahdollistaneelle Finnveralle. Tiistaina varmistuneen rahoituksen myötä Haminan biojalostamoinvestointi on kokonaan rahoitettu ja yhtiö on myös varmistanut tarvitsemansa käyttöpääomarahoituksen. Olemme luottavaisia siitä, että mäntyöljyjalostamomme käynnistyy aikataulun mukaisesti ensi vuoden heinäkuussa”, iloitsee Fintoilin toimitusjohtaja Jukka Ravaska.

”Saamamme rahoitus varmistaa selluteollisuuden sivuvirtoja hyödyntävän biojalostamoinvestoinnin toteutumisen Haminaan. Tämä on osoitus siitä, että ilmastonmuutoksen torjunta voi avata kannattavia liiketoimintamahdollisuuksia. Ilmastontutkimuslaitos Cicerolta saamamme vihreän rahoituksen sertifikaatti vahvistaa yhtiön aiemman oman analyysin siitä, että Fintoilin lopputuotteilla saavutetaan merkittävä hiilidioksidipäästöjen vähenemä”, toteaa Fintoilin hallituksen puheenjohtaja John Lindahl.

Nordea Pankki toimi Fintoilin vihreän joukkolainan ja SSRCF-luottolimiitin järjestäjänä. Yhtiön juridisena neuvonantajana toimi HPP Asianajotoimisto ja rahoitusjärjestelyn juridisena neuvonantajana Roschier Asianajotoimisto. Taaleri Kapitaali on toiminut yhtiön taloudellisena neuvonantajana rahoituksen kaikissa vaiheista vuodesta 2018 lähtien.

Lisätietoja: